Reader Comments

Kota Bunga cianjur

by Mr kota bunga adam (2017-11-14)


Kota Bunga cianjur, Sebuah tur yang memperlihatkan kebun bunga yang sangat luas dengan pelbagai variasi bunga di dalamnya. Tetapi bukan hanya itu yang menjadi daya tarik bunga kota cianjur. Kota bunga direka sama dengan suasana kota Venesia di Eropah.

Kebanyakan pelawat mengatakan bahawa daya tarikan kota bunga selain daripada varian bunga agak sedikit venice atau kota venetian kecil. Venice sedikit direka sedemikian rupa sehingga sangat mirip dengan kota Venice di Eropah.

 

Sebenarnya pengelola kota bunga the little venice tidak hanya memaparkan suasana kota venesia di Eropah. di sini terdapat beberapa tempat foto seperti suasana kuil Itsukushima di jepang dan patung merlion di singapore, ya walaupun patung singa kelihatan lebih banyak pesi pesawat: D.

Di samping itu bunga ktoa dari venice kecil terletak berhampiran dengan beberapa lawatan lain. seperti kebun botani cibodas, taman dan tanaman teh Gunung Mas Puncak, bunga Taman Nusantara, cipanas istana presiden dan ladang strawberi yang dimiliki oleh petani tempatan.

 

Lokasi Dan Laluan Ke Kota bunga Cianjur

Floral city flower cianjur terletak di Jl. Hanjawar - Kampung Sukanagalih, Kecamatan Pacet, Kabupaten Cianjur, Provinsi Jawa Barat. Lokasi bunga kota cianjur terletak di bukit.

Laluan Menuju kotabunga.web.id tidak terlalu sukar. Perjalanan dari Jakarta ke kota bunga cianjur mengambil masa kira-kira   3 jam atau sekitar 94 KiloMeter. Laluan ini  me lewati Jl. Tol Jagorawi dan Jl. Raya Ciawi - Cianjur / Jl. Raya Puncak. Pelancong yang lewat akan melalui kawasan tersebut sebelum memasuki pacet cipanas.

 

Kemudahan Dan Permainan Di Kota bunga Cianjur

Kemudahan di ktoa flower cianjur ada sanga lengkap, mulai dari penginapan villa, toilet bersih dan restoran atau kafe mini yang bertaburan di kota bunga puncak cianjur. Di samping itu, keselamatan juga bersedia untuk disimpan di beberapa kawasan. Dengan membayar tiket masuk kota cianjur sebesar Rp 35.000 / orang maka Anda dapat menikmati suasana kota-kota di dunia villa di puncak

Salah satu permainan yang paling disukai di kota bunga cianjur adalah untuk mengembara sekitar kawasan kota bunga menggunakan gondola a la venesia kota di Eropah. Tetapi selain itu terdapat banyak lagi kemudahan lain seperti basikal air besar, bola gelembung dan kapal missisipi.

Selain membentangkan suasana kota Venice di Eropah, Flower City Cipanas terdapat juga kawasan dunia fantasi. Zon permainan Fantasy World direka bentuk untuk menjadi serupa dengan era koboi di Amerika Syarikat.

 

Yuran masuk di World Fantasy Arena berharga Rp 25.000 per pengunjung dan setiap zon bermain biaya Rp 3.000 - Rp 15.000. Sekiranya anda tidak mahu rumit ada tiket untuk semua permainan dengan harga Rp 40.000.

Beberapa permainan di fantasi Dunia Aaaa cukup banyak, contohnya kereta bumper, rio grande, pejuang jet, kereta antik, orbit utama, lunar di sekitar, sungai usaha, mandi gelembung. Juga di kawasan Fantasy Cianjur taman bunga ada kafe dan restoran, jadi jika pengunjung habis hanya untuk makan dan minum di sana.

Percutian yang menarik ke kota bunga cianjur. Dalam satu masa, anda dapat merasakan suasana beberapa kotaaya di dunia selain banyak permainan dan kemudahan yang menyokong keselesaan pengunjung. Mari masukkan segera ke senarai piknik anda dengan keluarga.